Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

5 Theesoorten die je helpen met Afvallen

Elk van deze thee heeft zijn eigen, magische eigenschappen, van het dimmen van je hongerhormonen tot het verhogen van je calorieverbranding tot het letterlijk smelten van het vet dat in je vetcellen is opgeslagen. Deze theesoorten zitten ook vaak in afslankpillen die je in winkel kunt halen. Oh, en ze kunnen ook helpen om je risico op hart- en vaatziekten en diabetes te verminderen. (Houd 3-4 kopjes of theezakjes thee per dag vast en kies voor gebrouwen variëteiten in plaats van gebottelde om extra calorieën en zoetstoffen te vermijden).

1. Oolong Thee

Oolong, een Chinese naam voor “zwarte draak”, is een lichte, bloemige thee die, net als groene thee, ook vol zit met catechines, die helpen om gewichtsverlies te bevorderen door het vermogen van je lichaam om lipiden (vet) te metaboliseren te stimuleren. Een studie in het Chinese Journal of Integrative Medicine vond dat deelnemers die regelmatig oolong thee dronken in de loop van de zes weken durende periode zes pond verloren. Dat is een pond per week!

Lees hier de fouten die je kunt maken bij het afvallen.

2. Rooibosthee

Rooibosthee wordt gemaakt van de bladeren van de “red bush” plant, uitsluitend gekweekt in de kleine Cederberg regio van Zuid-Afrika, vlakbij Kaapstad. Wat rooibosthee bijzonder goed maakt voor je buik is een unieke en krachtige flavonoïde die Aspalathine heet. Onderzoek toont aan dat deze verbinding stresshormonen kan verminderen die honger en vetopslag in de hand werken en die verband houden met hypertensie, metabool syndroom, hart- en vaatziekten, insulineresistentie en type 2 diabetes. Ja, soms kan de ketel net zo effectief zijn als de ketelbel.

3. Groene Thee

Voor een training, turbo lading de vet-stralen effecten door te nippen aan een kopje groene thee. In een recente studie van 12 weken verloren deelnemers die een dagelijkse gewoonte van 4-5 kopjes groene thee per dag combineerden met een 25 minuten durende zweetsessie, gemiddeld twee pond meer dan de niet-theedrinkende sporters. Dank de verbindingen in groene thee genaamd catechines, platte buik kruisvaarders die vetweefsel blazen door het vrijkomen van vet uit vetcellen (met name in de buik), en vervolgens het versnellen van de lever de capaciteit voor het omzetten van dat vet in energie.

4. Witte Thee

Witte thee wordt op natuurlijke wijze gedroogd, vaak in de zon, waardoor het de minst verwerkte en rijkste bron van antioxidanten onder de thee is (maar liefst drie keer zoveel polyfenolen als groene thee!). Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition and Metabolism toonde aan dat witte thee tegelijkertijd de lipolyse (de afbraak van vet) kan stimuleren en de adipogenese (de vorming van vetcellen) kan blokkeren door het hoge gehalte aan ingrediënten waarvan wordt aangenomen dat ze actief zijn op menselijke vetcellen. En houd je taille strakker met deze theesoort.

5. Citroenthee

Of het nu gaat om zoute soep of bier, citroenthee kan dankzij het D-limoneengehalte een bijdrage leveren aan de bestrijding van de opgeblazenheid. De antioxidant, die in citruszwoerdolie zit, wordt al sinds de oudheid gebruikt voor zijn diuretische werking. Maar tot voor kort waren er geen wetenschappelijke bevindingen om de beweringen te staven. Een dierlijke studie gepubliceerd in het European Journal of Pharmacology bevestigde dat D-Limoneen een therapeutisch effect heeft op stofwisselingsstoornissen bij muizen met zwaarlijvigheid met een hoog vetgehalte, veroorzaakt door overgewicht.