Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

8 Gezondheidsvoordelen van Selderij (Goed tegen kanker)

De wetenschappelijke naam van selderij is Apiumgraveolens. Deze groene groente behoort tot de Apiaceae plantenfamilie. De gezondheidsvoordelen van selderij zijn te danken aan de uitstekende bronnen van nuttige enzymen en antioxidanten. Selderij zit boordevol essentiële mineralen en vitaminen zoals foliumzuur, kalium, vitamine B6, vitamine C en vitamine K.

De voedingswaarden en gezondheidsvoordelen van selderij zijn goed bestudeerd en deze groente wordt al eeuwenlang gebruikt in de culinaire en volksgeneeskunde. Regelmatige consumptie van selderij kan helpen bij de bescherming van de cardiovasculaire gezondheid. Bovendien maken de ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen van selderij tot een ideaal voedingsmiddel voor patiënten met een hoog cholesterolgehalte en een hoge bloeddruk, evenals voor hart- en vaatziekten. Selderij heeft ook tal van verbazingwekkende voordelen voor de huid, lever, ogen en cognitieve gezondheid.

Gezondheidsvoordelen van Selderij

Elk deel van de selderij, inclusief de stengels, zaden en bladeren zijn eetbaar en rijk aan voedingsstoffen. Selderijbladeren worden vaak toegevoegd aan soepen en roerbakgerechten. Selderijzaden die in verschillende vormen aanwezig zijn, zoals volledig zaad, grond en extract, kunnen je een gunstig effect hebben op je gezondheid. Selderijpitten kunnen als specerij worden gebruikt. Apiol, een vette verbinding in selderijzaden, draagt bij aan een onderscheidende smaak en vele medicinale toepassingen. Selderij is geladen met vitamine B6, calcium, vitamine C, kalium, vitamine A, foliumzuur, vitamine K, vezels en eiwitten.

1. Vermindert het risico van urineweg ziektes

Selderij heeft het vermogen om de urineproductie te verhogen en de urinezuurproductie te verlagen; daarom kan het regelmatig eten van selderij helpen om bacteriële infecties in het spijsverteringskanaal en de voortplantingsorganen te voorkomen. Net als cranberry’s is selderij een effectieve thuisremedie tegen blaasproblemen, urineweginfecties, nierproblemen en cysten op de voortplantingsorganen. Hier zijn 8 gezondheidsvoordelen van selderij.

2. Verlaagt hoge bloeddruk

Een hoge bloeddruk kan het risico op coronaire hartaandoeningen die leiden tot sterfte verhogen. Gelukkig zijn er een aantal middelen in huis en natuurlijke behandelingen voor hoge bloeddruk. Selderijzaadextracten kunnen hoge bloeddruk behandelen vanwege hun antihypertensieve eigenschappen. Selderij zit vol met kalium en calcium. En de spierontspannende werking van selderij kan helpen om de bloeddruk onder controle te houden. Selderij-extract kan je algehele hartgezondheid verbeteren.

3. Verlaagt Cholesterol

Regelmatige consumptie van selderij is effectief in het verlagen van een hoog cholesterolgehalte. Je kan selderij aan je dieet toevoegen om de gezondheid van je hart te helpen beschermen en verbeteren. 3-n-butylftalide (BuPh), een uniek bestanddeel aanwezig in selderij, heeft een alipideverlagend effect. Het gebruik van selderijsupplementen kan het lipoproteïnecholesterol, het totale cholesterolgehalte en de triglycerideconcentratie verminderen.

4. Helpt bij het afvallen

Selderij is opgenomen in een lijst van voedingsmiddelen voor gewichtsverlies omdat het weinig calorieën bevat. Als je overweegt om afslankpillen te nemen, kan je ook selderij als alternatief nemen. Regelmatige consumptie van selderij, een van mijn supervoeding kan essentiële mineralen, vitaminen en vitale voedingsstoffen leveren. Het bevordert de vetstofwisseling en is rijk aan elektrolyten, antioxidanten, kalium, B-vitaminen en vitamine C.

5. Lever schade voorkomen

Selderij is een ideale lever reinigende voeding. Regelmatige consumptie van selderij kan helpen de niergezondheid te beschermen en leverziekten te voorkomen. Selderij bevat veel vitamine C, B en A en ijzer. Met zijn diuretische eigenschappen kan selderij giftige stoffen, afval en verontreinigingen uit je lichaam verwijderen.bacteriën.

6. Verbetert spijsvertering

De diuretische werking van selderij brengt een aantal voordelen met zich mee voor de spijsvertering. Het eten van selderij kan het vasthouden van water behandelen, de opgeblazenheid verlichten en de spijsvertering stimuleren. Selderij is effectief in het verlagen van de bloeddruk, omdat het bevat anti-hypertensie eigenschappen.

7. Bestrijdt infecties

Selderijzaden bevatten antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen en worden al eeuwenlang gebruikt om infecties te bestrijden. Het gebruik van selderij-extract bestrijdt bacteriële infecties, verbetert het immuunsysteem en remt de groei van

8. Verminderd ontstekingen

De selderij is geladen met polysacchariden en antioxidanten. De anti-oxyderend hebben de capaciteit om vrije radicale schade te genezen die tot ontsteking bijdraagt. Chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, kanker of artritis worden veroorzaakt door ontstekingen. Selderij kan goed borstkanker bestrijden.

De selderij heeft dozijn voordelige anti-oxyderend zoals ferulic zuur, caffeic zuur, en quecetin. De selderij is een efficiënte huisremedie voor een brede waaier van ontstekingsvoorwaarden, met inbegrip van lever en nierbesmettingen, periode, gezamenlijke pijn, geïrriteerde darmsyndroom, huidwanorde en urinelandstreekbesmettingen.