Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

9 Gezondheidsvoordelen van een glaasje Whisky

Er is geen twijfel mogelijk dat whisky het favoriete drankje van country muziek is. We hebben allemaal op de basisschool geleerd dat alcohol een drug is, maar geloof het of niet, het gebruik van whisky in de juiste dosering kan een positief effect hebben op je gezondheid. Whisky dankt zijn naam aan het Gaelische woord “uisge beatha”, wat “water van het leven” betekent, dus hef je glas en toast op deze 10 potentiële gezondheidsvoordelen van het drinken van whiskey.

1. Voorkomt kanker

Een ander groot voordeel voor de gezondheid van whisky is de hoge concentratie van ellaginezuur, een krachtige antioxidant die kankerverwekkende vrije radicalen in het menselijk lichaam kan neutraliseren. Single malt whisky zou meer antioxidanten bevatten dan rode wijn. Dus zij kan zijn glas wijn zijn, en hij kan haar shot whisky zijn, en zij zullen allebei de voordelen voor de gezondheid plukken.

2. Helpt met het afslanken

Ja, dat heb je goed gelezen. Omdat whisky een koolhydraatarme drank is, is het de perfecte keuze voor iedereen die op zijn gewicht let. De American Society for Clinical Nutrition publiceerde in 1991 een studie die suggereerde dat een gematigde inname de energie verhoogt en de behoefte aan suiker (sucrose) vermindert. Als je je calorieën telt, is een scheutje whisky 64. Dus leg die Michelob neer en neem in plaats daarvan een shot Wild Turkey.

Lees hier de voor- en nadelen van Afslankpillen

3. Langer leven

Een studie uit 2010 van de Research Society on Alcoholism, die werd gepubliceerd door de Research Society on Alcoholism, toonde aan dat matige drinkers van middelbare leeftijd en oudere volwassenen een lager algemeen sterftecijfer hadden dan zware drinkers of zelfs niet-drinkers. Hef dus een glas van uw favoriete uisge beatha en toast op een lang(er) leven!

4. Vermindert stress

U bent waarschijnlijk na een slechte week op het werk naar de bar gegaan om te proberen uw problemen uit te wissen, maar u weet misschien niet dat een glaasje whisky u echt kan helpen ontspannen. Het barbituraat effect van de alcohol kan stress verminderen, en heeft ook kalmerende eigenschappen om u te helpen slapen als u last heeft van angst. Dit is de reden waarom whisky is een klassieke keuze van slaapmutsje voor slechteriken over de hele wereld.

5. Goed tegen de verkoudheid

Je bent waarschijnlijk opgegroeid met het horen dat het drinken van een Hot Toddy een geweldig palliatief is voor een verkoudheid. In tegenstelling tot andere huismiddeltjes, heeft dit middel zijn basis in de wetenschap. De ingrediënten van deze favoriete winterdrank hebben veel van dezelfde eigenschappen als een dosis Nyquil. Whisky werkt als een decongestivum door het verwijden van uw bloedvaten, terwijl de honing, citroen en kruidenthee hebben verdovende eigenschappen en kan losmaken slijm.

Lees ook onze artikel over de gezondheidsvoordelen van selderij

6. Goed voor de spijsvertering

Whisky wordt van oudsher in veel culturen door de eeuwen heen als digestief gebruikt. Als je een zware maaltijd hebt gegeten, kan een after dinner shot van Maker’s precies zijn wat je nodig hebt om het goed af te maken.

7. Verlaagt het risico op dementie

Als u ooit wakker bent geworden van een avond zwaar drinken, niet in staat om zich te herinneren wat u de avond ervoor hebt gedaan, kan u het misschien niet geloven, maar een studie gepubliceerd door het National Center for Biotechnology Information concludeerde dat het drinken van één tot zes drankjes per week uw risico op dementie kan verminderen, naast het volledig vermijden van alcohol.

8. Voorkomt beroertes

Zoals met alle gezondheidsvoordelen van whisky, is het belangrijk om met mate te consumeren. Vanwege de bloedverdunnende eigenschappen kan een dagelijkse scheut whisky het risico van een ischemische (door klonters veroorzaakte) beroerte verminderen.

9. Helpt diabetes te voorkomen

Hoewel het gebruik van alcohol niet wordt aanbevolen voor patiënten met diabetes, hebben studies aangetoond dat een matige alcoholinname op lange termijn het lichaam kan helpen om insuline te reguleren, wat uw risico op het oplopen van diabetes type 2 kan verminderen. Echter, zwaar drinken kan uw risico verhogen.